Sat. Dec 4, 2021
ћирилица /latinica

Sokolac: Bista patrijarha Pavla znak zahvalnosti za humanost

Izvor: Srna

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas Osnovnoj školi “Sokolac” poklon bistu blaženopočivšeg partijarha srpskog Pavla, izrađenu u Leposaviću, kao znak zahvalnosti djeci i njihovim roditeljima za odlučnost da humanitarnim akcijama pomognu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Arlov je rekao novinarima da je ova humanitarna akcija prošle i ove godine posvećena izgradnji Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, koji će biti završen ove godine u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim riječima, projekat sa 714 metara kvadratnih, vrijedan oko 300.000 evra, urađen je skoro 90 odsto i preostalo je da se završi unutrašnje građevinsko uređenje, kako bi se spremio za namještanje i uređenje.

“To će biti naš humani manastir cijele Republike Srpske srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i želimo na taj način da prenesemo i našoj đeci kako njihovi vršnjaci žive na Kosovu i Metohiji”, izjavio je Arlov.

On je izrazio zadovoljstvo velikom humanoću školske djece i njihovih porodica koji saosjećaju i znaju težinu života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Arlov je naglasio da je 121 osnovna i srednja škola u Srpskoj do sada uključena u humanitarnu akciju koja traje do 31. decembra za ovaj vid pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, izražavajući uvjerenje da će ih biti još.

On je istakao da Odbor planira da u januaru naredne godine obezbijedi više od 1.000 paketića za djecu na Kosovu u Metohiji povodom Božićnih i novogodišnjih praznika.

“Djeca Kosova i Metohije će biti upućena iduće godine na 10. projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, kojim je do sada bilo obuhvaćeno 5.000 djece i oko 500 prosvjetnih radnika u Srpskoj u želji da taj jubilarni projekt bude i najmasovniji”, dodao je Arlov.

Filter 2019