Wed. Dec 8, 2021
ћирилица /latinica

Sokilac: Počinju prijave za pripremnu nastavu za buduće prvake

Izvor: Srna

Iz sokolačkog vrtića pozivaju roditelje djece predškolskog uzrasta, koja do sada nisu bila obuhvaćena nijednim vidom predškolskog programa, da ih prijave u ovoj ustanovi do 20. novembra radi evidencije potrebne za organizovanje pripremne nastave za buduće prvake.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Spomenka Malović rekla je Srni da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i ove godine namjerava podržati realizaciju programa za djecu u godini pred polazak u školu, u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama Instituta za javno zdravlje Srpske.

Ona je navela da se javni poziv odnosi na djecu rođenu 2016. godine koja od septembra 2022. polaze u školu i na djecu rođenu 2015. koja nisu ranije upisana u prvi razred.

Malovićeva je rekla da je potrebno da roditelji donesu rodni list i prijave dijete u prostorijama Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje do 20. novembra kako bi se sačinila evidencija neophodna za realizaciju pripremnog programa za djecu koja do sada nisu bila obuhvaćena nijednim vidom predškolskog programa.

Ona je podsjetila da je prošle godine ovaj program, koji se organizuje od 2011. godine, bio prekinut zbog epidemije virusa korona.

Pripremni program pred polazak u osnovnu školu organizuje se za djecu koja nisu polaznici razvojnog programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, te je Vlada Srpske obezbijedila sredstva za njegovu realizaciju.

Pripremni program trajao je od 1. marta do 31. maja svakim radnim danom.

Filter 2019