Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Svjedoci potvrdili da ih je Kujović pretekao na punoj liniji i pri punoj brzini

Izvor: RTRS

Saslušanjem tri svjedoka, u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu nastavljeno je suđenje Amiru Kujoviću iz Sarajeva, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u Palama 11. avgusta prošle godine, u kojoj su smrtno stradali supružnici Danijela i Dario Hršum.

Svjedoci su potvrdili da ih je Kujović vozilom pretekao, na punoj liniji i pri punoj brzini. Ratko Hršum, otac nastradalog Darija kaže da današnja svjedočenja potpuno negiraju iskaze dvije saputnice Amira Kujovića, koji su na prošlom ročištu tvrdile da je vožnja bila normalna i bezbjedna.

Dragan Stanišić, Željko Kapuran i Vuk Vukadin na dan stravične nesreće krenuli su na posao u Sarajevo, s jednim automobilom. Posvjedočili su da ih je na izlazu iz Pala, od nadvožnjaka do tunelu pri velikoj brzini i na mokrom kolovozu pretekao mercedes džip, kojim je kasnije će se ispostaviti upravljao Amir Kujović.

Bahata vožnja par trenutaka kasnije završila se tragično. Mercedes džip, kojim je upravljao Amir Kujović, pri brzini od 75 kilometara na čas, vozeći lijevom stranom, doslovno se “zakucao” u audi u kojem su bili supružnici Hršum. Njihovo smrskano vozilo završilo je u kanalu. Kapuran i Stanišić prvi su pritekli u pomoć, ali je bilo kasno. Na mjestu udesa vidjelu su optuženog.

– Vozač je bio glavom naslonjen na volan, nije davao znakove života, supruga njegova amlo jeste, ali kratko i ona je bila gotova – rekao je Kapuran.

Dragan Stanišić rekao je Sudu da je razgovarao sa jednom od dvije povređene djevojke iz vozila kojim je upravljao Kujović. Rekao je da je bila svjesna iako su obje djevojke na prošlom ročištu tvrdile da se zbog povreda glave ne sjećaju udesa.

U optužnici se navodi da je Amir Kujović upravljao vozilom mercedes bez važeće vozačke dozvole sa 0,41 promila alkohola u krvi. Na volšeban način iz optužnice izbačeno je prisustvo narkotika, utvrđeno neposredno nakon udesa. Vozio je 75 kilometara na čas iako je zbog vremenskih uslova bezbjedna vožnja bila 49 kilometara. Današnja svjedočenja potvrdila su sumnje porodica stradalih supružnika u tačnost iskaza Kujovićevih saputnica. 

– Najvjerovatnije da oni danas govore istinu, a da su one lagale. Svaki put kada dođem potresem se… Nije ga trebalo pustiti iz pritvora, trebalo ga je odmaha osuditi i sve završtiti – kaže Ratko Hršum, otac Darija Hršuma.

Amir Kujović nijednom gestom nije pokazao empatiju prema stradalim supružnicima iza koje su ostala dva maloljetna sina. Suđenje se nastavlja 30 novembra.

Filter 2019