Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

Saopštenje OKK Slavija 1996 o utakmici sa KK Sokolac

Izvor: FILTER

OKK Slavija 1996 uputio je zvanično saopštenje javnosti u kome se osvrću na utakmicu sa KK Sokolac. Saopštenje prenosimo u cjelosti.


“Obraćamo se javnosti četiri dana posle naše utakmice 4. kola prve muške lige Republike Srpske, koju smo odigrali nažalost ne do kraja sa KK Sokolac. Ovo saopštenje pišemo kada su smirile strasti
sa ciljem da informišemo javnost o nemilim događajima koji su se desili za vrijeme pomenute utakmice, kao da zaštitimo klub od daljih špekulacija koje se provlače od pojedinaca i po raznim društvenim mrežama.

Prije svega želimo da napomenemo da niko od igrača naše ekipe, ili stručnog štaba nije ni u jednom trenutku bilo šta loše učinio ili poželio gostujućoj ekipi, sudijama, delegatu. Takođe želimo da istaknemo i da posle utakmice nismo se oglašavali niti bilo šta loše rekli, napisali o gostujućoj ekipi, ili službenim licima saveza.

Ono što prema našem mišljenju nije korektno jeste činjenica da je KK Sokolac na svojoj zvaničnoj stranici u jednom nekorektnom i netačnom kontekstu pominjao naš klub. Mi nismo ekipa koja tuče druge, mi nismo ekipa koju nego gura u Premier ligu i namješta suđenje kako smo optuženi od pojedinaca.

Mi smo ekipa koja je provela 10 godina radeći u omladinskim kategorijama da bi stvorila ovaj tim koji se hrabro bori za sam vrh tabele. U našem sastavu imamo 9 domaćih igrača koji su prošli sve omladinske kategorije našeg kluba i to smo nadogradili sa 2 – 3 pojačanja. Nije nam poklonjeno ništa, mi smo to svojim radom i zalaganjem stvorili.

Takođe moramo da istaknemo da ponašanje pojedinih gostujućih igrača i članova uprave apsolutno nisu nikad ranije viđena na košarkaškim terenima a koji se ponavlju od tih istih i mislimo da su za svaku osudu. Učinjeno je nešto što Prvu ligu Republike Srpske i košarku u Republici Srpskoj srozava na najniže grane.

Mi nismo ti koji će da sude
sudijama, to prepuštamo organima Saveza. Takođe, mi nismo ti koji želimo da se gase klubovi. Ali mi smo klub koji neće podržati sramno ponašanje pojedinaca gostujuće ekipe. Nismo tim koji će da podrži vređanje našeg trenera koji se može viditi na snimku, kao i optužbe na člana UO KSRS, kojeg optužuju da je namjestio suđenje. U svim ovim nemilim scenama mirno smo sjedili i posmatrali dešavanja. Takođe vidjeli smo da je jedan predmet uletio sa tribine i mi iz kluba osuđujemo to ponašanje. Želimo da istaknemo da je i publika bila izrevoltirana ponašanjem gostujuće ekipe i reagovala, po našem mišljenju, kako nije trebala.

Ova utakmica neće riješiti pobednika prvenstva, do kraja imamo još 18 utakmica i svi mogu da postanu šampioni. Gostima želimo svu sreću u nastavku takmičenja i nadamo se da će košarka pobjediti a od Saveza očekujemo da ubuduće svako ovakvo ponovljeno ponašanje bilo koga najoštrije kazni.”

Filter 2019