Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Prijem za hrabre policajce Policijske uprave Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac organizovao je danas prijem za četiri policajca koji su proteklih dana iskazali visok stepen profesionalnosti, humanosti i hrabrosti u obavljanju svojih poslova.

Prijemu su prisustvovali pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Cerovina i Boban Jolović, koji su srijedu, 27. oktobra, u Hilandarskoj ulici spasili život jednomjesečnoj bebi i evakuisali više lica iz zgrade u kojoj je gorio stan, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prijemu su prisustvovali i pripadnici Policijske stanice Istočna Ilidža Darko Koroman i Nezir Handžić, koji su u četvrtak, 28. oktobra, uočili parkiran putnički automobil sa različitim registraskim oznakama za kojim je raspisana potraga.

Prilikom intervencije policajac je povrijeđen, a vozač čiji su inicijali M.S. uhapšen, predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, te mu je određen pritvor zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Šehovac je rekao da su ovi policajci spasili živote ljudi rizikujući svoje sopstvene, te samoinicijativnošću i hrabrošću u intervencijama pokazali kako se obavljaju policijski poslovi i zadaci.

Čestitavši policajcima za požrtvovanost i hrabrost, Šehovac je naglasio da je ponosan što Policijska uprava u svojim redovima ima izuzetne hrabre mlade ljude, spremne da pomažu drugima i časno nose uniformu.

Filter 2019