Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Predstavljena mobilna aplikacija “Visit Pale”

Izvor: Srna

Paljanska opštinska Turistička organizacija danas je predstavila mobilnu aplikaciju Visit Pale, koja je po sadržaju i kvalitetu jedinstvena u regionu jer nudi veliki spektar opcija i biće od koristi turistima, ali i lokalnom stanovništvu.

Direktor paljanske Turističke organizacije Dragan Jakić rekao je novinarima da je ova organizacija u proteklom periodu predano radila kako bi na jednom mjestu predstavili sve turističke potencijale i kapacitete opštine, po uzoru na svjetske turističke destinacije.

“Mislim da smo jedini u Republici Srpskoj i BiH koji su na ovaj način prezentovali turističku ponudu lokalne zajednice”, istakao je Jakić.

Prema njegovim riječima, ovo je moderna i kompleksna aplikacija, sa mnogo podataka.

On je naveo da se putem korištenja android aplikacije na jednom mjestu može sve isplanirati, od smještaja, gastronomske ponude, te atraktivnih izletišta kojih je mnogo na Palama.

“Aplikacija sadrži informacije za ski-centre, vremensku prognozu, cjenovnike karata, dešavanja, ski-škola, rentala, odnosno mnoštvo podataka potrebnih turistima prilikom boravka na željenoj destinaciji”, poručio je Jakić i naglasio da je aplikacija besplatna.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman rekao je da mu je drago što je prisustvovao predstavljanju aplikacije koju je izradila paljanska Turistička organizacija, a koja će biti potrebna svakom turisti koji se nađe na Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Koroman je ocijenio da aplikacija izlazi u pravi čas budući da se zimska turistička sezona otvara u petak, 3. decembra, te da će svi turisti koji dolaze na područje Istočnog Sarajeva i Pala imati priliku da koriste aplikaciju.

Vladimir Klačar iz Turističke organizacije opštine Pale naveo je da je alikacija dostupna na srpskoj ćirilici, latinici i engleskom jeziku, a u narednom periodu planiraju da urade i prevod na druge svjetske jezike.

“Aplikaciju izdvaja dobra metodološka postavka različitih oblasti koja neće zbuniti nijednog stranog turistu i biće od velike koristi turistima i lokalnom stanovništvu. Ogroman broj podataka, brojeva telefona, servisa i usluga čine aplikaciju jedinstvenom u regionu”, istakao je Klačar.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com