Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

PALE: Prikupljene 33 doze krvi

Izvor: Srna

U akciji dobrovoljnog davanja krvi na Palama koju je organizovao Crveni krst Republike Srpske u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prikupljene su 33 doze.

Saradnik za dobrovoljno davalaštvo krvi u Crvenom krstu Republike Srpske Miljan Klačar rekao je da je akcija protekla uspješno i da je bilo 65 prijavljenih davalaca.

Klačar je naveo da je ovo jedna u nizu akcija koju organizuje Crveni krst Republike Srpske, a cilj im je da podstaknu davalaštvo krvi kod mladih, posebno zbog pandemije virusa korona.

Slađana Marijanović iz Transfuziološke službe Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu rekla je da zbog zdravstvenog stanja nisu svi bili u mogućnosti da daju krv, te poručila da bi ljudi, koji su prebolovali virus korona i imali blaže simptome, trebalo da sačekaju oko mjesec dana za davanje krvi.

Ona je napomenula i da u zavisnosti od primljene vakcine treba da prođe nekoliko dana ili mjeseci da bi se dala krv.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Dragana Delić rekla je da Unija želi da podstakne što više mladih ljudi i studenata da daju krv jer se time spasavaju životi.

“Mislim da smo danas uradili dobar posao. Veliki broj studenata se odazvao, a bilo je i onih koji su prvi put dali krv”, izjavila je Delićeva i dodala da će ovakvih akcija biti i u narednom periodu.

Filter 2019