Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /latinica

PALE: Obilježena krsna slava MUP-a Republike Srpske

Izvor: Srna

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo obilježili su danas Aranđelovdan, krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, a tim povodom služen je pomen poginulim pripadnicima policije sa područja ove uprave i obavljen obred lomljenja slavskog kolača u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Palama.

Nakon slavskog obreda, položeni su vijenci na Centralni spomenik borcima palim tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Čestitajući svim pripadancima MUP-a Republike Srpske, Policijskoj upravi Istočno Sarajevo i građanima krsnu slavu Sabor Svetog arhangela Mihaila, načelnik ove uprave Branimir Šehovac naglasio je da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou.

“Prigodno, uz službu, obilježili smo krsnu slavu. Danas je i prilika da se sjetimo svih naših poginulih pripadnika policije, njih 136 koji su u proteklom otadžbinskom ratu dali živote”, rekao je Šehovac.

On je naveo da Uprava postiže konstantno dobre rezultate, te da su prije nekoliko dana sprovodili određene aktivnosti po pitanju rasvjetljavanja krivičnih djela, a sve u cilju podizanja stanja bezbjednosti na veći nivo.

Šehovac je podsjetio da su u oktobru otvorili Policijsku stanicu Jahorina zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, koja će sigurno u narednom periodu dati ogroman doprinos u cilju bezbjednog stanja na Jahorini tokom zimske turističke sezone.

Šehovac je zahvalio načelnicima lokalnih zajednica koje pokriva policijska Uprava i gradu Istočno Sarajevo na podršci koju pružaju i izrazio nadu da će nastaviti zajedničku saradnju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim građanima, pripadnicima Policijske uprave i MUP-u Srpske slavu, te poželio mnogo poslovnog uspjeha i mira.

On je naveo da je danas i prilika da se prisjete svih onih koji su svoje živote utkali u odbranu i temelje Republike Srpske.

Jugović je izrazio zadovoljstvo dobrim odnosom lokalnih vlasti i Policijske uprave Istočno Sarajevo, koja je i smještena na području opštine Pale, navodeći da će se graditi i novi objekat Uprave.

“Nadamo se još boljoj saradnji. Izuzetno je važno da MUP Republike Srpske bude jedan značajan faktor odbrane i očuvanja mira”, rekao je Jugović.

Služenju pomena, lomljenju slavskog kolača i polaganju vijenaca osim pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, prisustvovali su i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnici opština Pale Boško Jugović, Sokoca Milovan Bjelica, Trnova Dragomir Gagović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i zamjenik načelnika Istočne Ilidže Miroslav Lučić.

Filter 2019