Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

Одрон на главном путу ка Јахорини, саобраћај потпуно обустављен

Извор: Срна, фото: РТВИС

Начелник општине Пале Бошко Југовић потврдио је Срни да је усљед обилних падавина и бујица активирано клизиште на главној путној комуникацији од Пала преко Триангле до Јахорине, што је за посљедицу имало урушавање дијела саобраћајнице, због чега је и саобраћај на овој путној дионици вечерас потпуно обустављен.

“Активно клизиште у дужини од 100 до 150 метара дјелимично је урушило саобраћајницу на локалитету у близини водоводног резервоара “Бистрица” и, с обзиром на то да киша и даље пада, руководство ЈП “Путеви Републике Српске” наложило је да санација оштећења на путу почне одмах вечерас, како би биле спријечене још веће посљедице”, рекао је Југовић.

Он је потврдио да су на терену све надлежне службе и интервентне екипе, те да су заједно са њим локалитет обишли и начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, директор предузећа “Водовод и канализација” Пале Дејан Kојић, представници ЈП “Путеви Републике Српске” и цивилне заштите.

“У сталној смо комуникацији са управом Олимпијског центра “Јахорина” и сви улажемо напоре да што прије отклонимо проблем. С обзиром на то да је због сличне ситуације у прекиду и саобраћај на комуникацији Подграб-Јахорина, интервентно је наложено да се хитно санирају оба путна правца, при чему је, из оправданих разлога и веће фреквентности саобраћаја, као први приоритет дефинисана дионица од Триангле до Јахорине”, објаснио је Југовић.

Начелник општине Пале изразио је очекивање да ће ситуација већ сутра бити доста повољнија и да ће бар један од путних праваца бити отворен за саобраћај.

“Добили смо увјеравања ангажованих извођача радова да би током сутрашњег дана требало да буду санирана оштећења на путу Пале-Триангла-Јахорина и пуштен саобраћај на овој путној комуникацији, а врло брзо биће ријешен и проблем на путној комуникацији Подграб-Јахорина”, истакао је Југовић.

Filter 2019