Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /latinica

Održana sjednica Štaba za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža

Štab za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža održao je sjednicu, kojoj su, pored predstavnika opštine, prisustvovali i predstavnici JP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo i Policijske stanice Istočna Ilidža.

Ekipe i timovi su cijeli dan na terenu i u poplavljenim naseljima, gdje se, pravljenjem nasipa i uz pomoć mehanizacije, nastojao zaštititi svaki dio opštine. Poslije analiziranja trenutne situacije, Štab je napravio je plan i raspored aktivnosti za dalje, uz definisanje potreba za opremom, ljudstvom i mehanizacijom u svakom naselju pojedinačno. Ekipe opštine su upućene na dežure u najkritičnija područja, a broj Civilne zaštite opštine Istočna Ilidža 057 316 027 biće na raspolaganju građanima cijelu noć.

Prema informacijama direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo, vodosnabdijevanje na području opštine je uredno, a slabiji pritisak vode se očekuje u naselju Gornji Kotorac.

Komandir Policijske stanice Istočna Ilidža Miran Mrdić naglasio je da je bezbjednosna situacija redovna i da su ekipe policije stavljenje na raspolaganje opštini Istočna Ilidža. Takođe, naglasio je da je magistralni put Sarajevo – Foča zatvoren za teretni saobraćaj, a da je na teritoriji Istočne Ilidže zatvorene su ulice Miloša Crnjanskog i Prve sarajevske brigade.

Filter 2019