Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /latinica

Neslavan kraj komšijskog derbija u Istočnom Sarajevu

Izvor: Sport DC

Košarkaši Slavije i Sokoca odmjerili su večeras snage u Istočnom Sarajevu u komšijskom, ali i derbiju kola kompletnog prvenstva.

Postojali su svi preduslovi za pravi košarkaški spektakl u lijepo ispunjenoj dvorani Slavije, ali na kraju svega neslavan kraj pri rezultatu 71:71, na trinaest sekundi do kraja.

Poslije poena Pečenice, Sokolac dolazi do vodstva 71:69 i Slaviji ostaje 13 sekundi za napad. Trener domaćih, Aleksandar Damjanović, je zvao tajmaut i krenulo se iz polja napada. Na izvođenju, Igor Đerić dobija nesportsku zbog, po mišljenju sudija, faula prije izvođenja lopte u igru. Pogodio je oba bacanja Dušan Elez, a onda se opet krenulo na izvođenje auta. Tu sada Filip Zelić prema mišljenju arbitara pravi nesportski faul prije uvođenja lopte u igru i Slavija dobija ponovo bacanja i loptu sa strane. To je bila kap koja je prelila čašu nezadovoljstva kod gostiju, koji kreću prema sudijama današnjeg meča, a onda i napuštaju parket nezadovoljni njihovim arbitriranjem.

Najefikasniji u ekipi Slavije bio je Darko Damjanović koji je ubacio 22 poena i dodao osam skokova, ali je i bio van terena za završnicu meča zbog pet faulova. Dušan Elez je ubacio 18 poena. Kod gostiju, Nemanja Stanković je ubacio 17 poena, ali je i napustio parket u 3/4 zbog dvije nesportske greške, a Nemanja Pečenica je ubacio 16 poena.

OKK SLAVIJA – KK SOKOLAC 71:71prekid (21:15, 17:19, 23:23, 10:14)
Sportska dvorana Slavija
Gledalaca: 300
Sudije: Davor Skenderija, Slaven Baban i Dragoslav Rađević

SLAVIJA: Njegovanović 7, Šehovac 1, Tunguz 3, Klještan 11, D. Damjanović 22, Rebić, Elez 18, L. Damjanović. N. Damjanović 6, Pejičić, Krunić Trener: Aleksandar Damjanović

SOKOLAC: Pečenica 16, Stanković 17, Bojović 8, Pajić 8, Kovač 14, Zelić, Abazovski, Radović, Đerić 8, Šalić, Gutalj, Koprivica Trener: Tomislav Tamburić

Filter 2019