Sat. Dec 4, 2021
ћирилица /latinica

ISTOČNA ILIDŽA: Šteta od poplava oko 3,5 miliona KM

Izvor: Srna

Šteta od poplava na području opštine Istočna Ilidža na javnim i privatnim objektima procjenjuje se na oko 3,5 miliona KM, izjavio je Srni načelnik Marinko Božović.
Božović je rekao da su komisije opštine Istočna Ilidža zadužene da utvrde štetu pričinjenu u poplavama završile prvu fazu popisivanja.

Kada je riječ o šteti na javnoj infrstrukturi, Božović je naveo da su oštećenja registrovana u ulicama Druge sarajevske brigade, Miloša Crnjanskog.

“Odnesena su dva mosta. Tu je i korito rijeke Željeznice, te dio igrališta u Kasindolu u okviru kompleksa društvenog doma. Generalno na individualnim porodičnim objektima je šteta oko 300.000 KM, ne računajući pomoćne objekte”, pojasnio je on.

Božović je naveo da su na rijeke Željeznica i Kasindolka odnijele 13.000 kvadratnih metara zemljišta u odnosu na stanje prije poplava, ali da je to samo konstatovani, nije vrijednosno izraženo.

“Što se tiče štete na javnoj infrastrukturi ona je najveća u našoj lokalnoj zajednici i veća je od tri miliona KM”, rekao je Božović i dodao da očekuje da bi vanredno stanje, proglašeno 5. novembra, trebalo da bude ukinuta ove sedmice.

On je napomenuo da se nastava u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Kasindolu počela odvijati redovno.

Filter 2019