Wed. Dec 8, 2021
ћирилица /latinica

Zatražen pritvor za krijumčare 132 kg droge

Izvor: Srna

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za četiri osobe koje su uhapšene na području opštine Istočna Ilidža pri pokušaju da prokrijumčare 132 kilograma marihune.
Prijedlog za određivanje pritvora za lica čiji su incijali P.N, V.N, K.D. i K.B. podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Ova lica se sumnjiče da su drogu nabavila u Trebinju od njima poznatih osoba gdje su preuzeli vozilo “mercedes”, vlasništvo N.T. iz Trebinja, te na skrivenom mjestu u vozilu skladištili veću količinu droge.

U mjestu Miljevina pridružilo im lice G.G. odakle su se uputili u pravcu Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Dolaskom u mjesto Krupac, opština Istočna Ilidža, policija je zaustavila vozilo kojim je upravljalo lice P.N. i prilikom pretresa je pronađena droga u namijenski napravljenom podu i prtljažniku koji se sastoji iz dva fizički odvojena dijela. Tu su bila 132 kilograma droge koja je oduzeta.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ova lica uticati na svjedoke, uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ponoviti krivično djelo ili učiniti drugo krivično djelo.

Njima je na teret stavljeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Filter 2019