Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

Elez pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora

Izvor: RTRS

Darko Elez u cijelosti je priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu „Lutka“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

– Sporazumnim priznanjem, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, te pristao na saradnju sa tužilačkim institucijama BiH i Srbije u rasvjetljavanju teških krivičnih djela – ističe se u saopštenju.

Za Eleza je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstrožija kazna u okviru sporazumnog priznanja krivice za organizovani kriminal u istoriji Tužilaštva i Suda BiH.

– U skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeta nezakonita imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih djela – dodaje se u saopštenju Tužilaštva.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, čime je predmet „Lutka“ u potpunosti pravosnažno okončan.

Eleza je potvrđena optužnica iz slučaja „Lutka“ teretila za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih djela među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Sud BiH je Darku Elezu, koga je danas osudio na 15 godina zatvora u predmetu „Lutka“, produžio i pritvor za devet mjeseci.

Filter 2019