Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Detalji hapšenja Tarika Hadžiabdića: Stručni saradnik Tužilaštva uzeo 3.000 evra mita

Izvor: Glas Srpske

Stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Tarik Hadžibegović iz Bugojna uhapšen je zbog sumnje da je primio 3000 evra mita od jedne osobe koja je bila žrtva u krivičnom predmetu koje vodi tužilaštvo, saznaje “Glas Srpske”.

– Osumnjičeni je  zahtijevao i primio novac kao nagradu za preduzimanje procesnih radnji u istrazi u kojoj postupa kao stručni saradnik tužioca. Te radnje su se morale uraditi, ali on je žrtvu obmanu da mu pomaže i čini uslugu pa zato traži novac –  rekao je izvor Glasa.

Dodao je da je o nezakonitom postupanju stručnog saradnika obaviještena policija pa je organizovana sačekuša za njega.

Akcija je izvedena po nalogu Republičkog tužilaštva, a kako saznajemo Hadžibegović je uhapšen prilikom preuzimanja obilježenog novca.

Izvor blizak istrazi je kazao da je on u dva navrata od pomenute osobe tražio novac kako bi mu navodno pomogao. 

Prema njegovim riječima protiv Hadžibegovića je prije nekog vremena stigla prijava u tužilaštvo u Banjaluci za razne nezakonitosti. Zbog toga on nije ni imenovan za tužioca iako je dva puta konkurisao za to mjesto u posljednje vrijeme.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopšteno je da Hadžibegovića sumnjiče za primanje mita i trgovinu uticajem.

– Lice T. H. je osumnjičeno da je kao stručni saradnik Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka počinio pomenuta krivična djela. Sve aktivnosti se provode pod nadzorom i u saradnji sa Republičkim javnim tužilaštvom-rekli su u MUP-u RS ne navodeći detalje.

Dodali su da je u okviru akcije policija pretresla prostorije koje osumnjičeni koristi. Nezvanično saznajemo da su pretresene kancelarije koje koristi tužilac Sead Žerić jer Hadžibegović radi kod njega.

U Republičkom tužilaštvu su istakli da se osumnjičenom na teret stavlja da je primio  veću količinu novca u vezi sa nezakonitim postupanjem u predmetima koje vodi Okružno tužilaštvo u Banjaluci u kojem je on radio kao stručni saradnik. 

Nisu navodili detalje i istakli su da će više informacija biti poznato kada se osumnjičeni ispita.

Prema nepotvrđenim informacijama Hadžibegović je navodno poznat kao osoba koja od osumnjičenih u raznim istragama, pa i onih za drogu kojima dojavljuje ako se spremaju akcije protiv njih. 

Filter 2019