Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Vodu prije upotrebe prokuvati

Izvor: FILTER/Srna

Iz KP “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo obavještava građane da prije upotrebe prokuvavaju vodu, zbog zamućenja do kojeg je došlo usljed obilnih padavina.

“Mole se građani koji se vodom snabdijevaju sa rezervoara Baba, koji se puni sa Jahorinskih vrela, da se pridržavaju preporuka”, navodi se u saopštenju preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

U saopštenju se dodaje da je riječ o naseljima Miljevići, Petruše, Stanojevići, Kozarevići, Petrovići, Njegoševa ulica i dio Ulice srpskih ratnika, Zlatište, Trebevićka ulica i dio naselja Ivanići.

Obilne padavine uzrokovale su zamućenje vode i na izvoru Ljuštra, odnosno Grabski mlini, sa kojih se vodom za piće napaja naselje Trnovo, zbog čega se preporučuje prekuvavanje vode.

Iz komunalnog preduzeća obavještavaju potrošače da su, zbog otkrivanja tačne lokacije kvara, u naselju Kijevo, u 12.00 časova na izvorištu Grabski mlini upuštali otopinu natrijum-fluoresceina, koja nije opasna po biljni i životinjski svijet i nema nikakva štetna dejstva po okolinu.

Danas će se otopina koristiti radi otkrivanja u kojem dijelu korita rijeke Željeznice je kvar, tako što će se nakon upuštanja u sistem, na mjestu gdje je cijev pukla pojaviti crvena boja u koritu rijeke.

Filter 2019