Wed. Dec 8, 2021
ћирилица /latinica

Božović: Zahvalnost privrednim kolektivima i premijeru Srpske

Izvor: Srna

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović zahvalio je svim privrednim kolektivima koji su tokom bujica i poplava na području ove opštine pomogli da štete ne budu mnogo veće, kao i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću za održan sastanak u Istočnom Sarajevu i za obećanja koja bi u relativno brzom roku trebala da budu realizovana.

– Zahvalio bih svim privrednim kolektivima koji su izašli u susret opštini Istočna Ilidža, opštinskoj Civilnoj zaštiti jer smo angažovali svu mehanizaciju koja je bila na raspolaganju. Sigurno je da bi štete u vezi sa rijekom Željeznicom i Kasindolskom rijekom bile mnogo veće. Ova ekipa je zajedno sa Republičkom civilnom zaštitom i opštinskom uradila veliki posao – rekao je Božović novinarima nakon sastanka sa Viškovićem.

Božović je napomenuo da će i dalje noći proticati u dežurstvu, kao i da je za sutra, 8. novembar, najavljena velika količina padavina.

– Ukoliko to bude dočekano adekvatno uspjećemo da smanjimo štetu. Na nama je da zajedno sa predstavnicima Vlade saberemo sve što je napravljeno od štete na individualnim objektima i to pokušamo ljudima sanirati i pomoći – rekao je Božović.

On je kao krucijalno pitanje izdvojio korito rijeke Željeznice na kojem treba raditi u narednom periodu.

– Evo već posljednja tri mjeseca radimo projekat obaloutvrde od međuentitetske linije do mosta Ratko Močević. Imamo projekat i nadam se da će se prioriteti promijeniti i ovi projekti doći u prioritete da u narednom periodu ne bismo imali sličnih problema – rekao je Božović.

Božović je još jednom zahvalio svim građanima i privrednim kolektivima koji su uzeli učešće i koji su dali kamenje, kamione, bagere i pomogli da ova lokalna zajednica u ovakvoj situaciji izvuče maksimum, napomenuvši da su se u datom stanju morali redati prioriteti jer se nije moglo stići na svako mjesto.

Filter 2019