Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

“Guitar United Fest” od 28. do 31. oktobra u Istočnom Sarajevu

Izvor: FILTER

“Guitar United Fest”– šesti međunarodni festival gitare pod sloganom “Guitar Perspective”održaće se od 28 – 31. oktobra 2021. u Istočnom Sarajevu u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

U četvrtak 28. oktobra, nakon svečanog otvaranja u 20.00 časova, nastupa doajen klasične gitare, laureat međunarodnih takmičenja, profesor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, jedinstveni Ištvan Romer.

U petak, 29. oktobra u 20.00 časova, po prvi put na Guitar United Festu slušamo flamenko – Daniel “Dani” Hernandez. Izvanredni mladi gitarista, nastavljač tradicionalne škole flamenka predstaviće se sopstvenim i kompozicijama Paka de Lusije.

U subotu, 30. oktobra u Kulturnom centru, u 17.00 časova, Hernandez će održati i grupno predavanje-radionicu o temi elemenata tehnike flamenko gitare.

U subotu, 30. oktobra u 20.00, uživaćemo u koncertu jednog od najznačajnijih gitarista svijeta, grka Tanosa Micalasa. Ovaj, po riječima kritike, “Poeta gitarskog tona” kome je slavni Sergio Asad posvetio svoja djela i za njega rekao “Nevjerovatan gitarista i muzičar”, izvešće jedinstven i uzbudljiv program novije muzike za gitaru.

U nedjelju, 31. oktobra u 19.00 časova, održaće se koncert pod nazivom “Podijum za mlade” koji već postaje tradicija. Nastupaju najbolji studenti odsjeka gitare Muzičke Akademije UIS, u klasi redovnog profesora Vojislava Ivanovića i asistenta Aleksandre Ivanović.

Ulaznice možete rezervisati na i-mejl guitarunitedfest@gmail.com ili na broj telefona 065/027-890.

Ne propustite Guitar United Fest, istinski muzički doživljaj za sve ljubitelje gitare i muzike.

Filter 2019