Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Potpisan Memorandum o saradnji Bolnice ”Srbija” i opšte Bolnice Nikaia ”Sveti Panteleimon”

Izvor: JZU Bolnica ”Srbija”

Memorandum koji je danas potpisan u Bolnici „Srbija“ podrazumijeva razmjenu stručnjaka za učešće na konferencijama, obrazovnim seminarima i istraživačkim programima u različitim medicinskim oblastima, kao i razmjenu nastavnih materijala u vezi sa nastavnim programima.

Do saradnje je došlo posredstvom ambasade BiH u Grčkoj i ambasadora BiH u Grčkoj Milice Ristović Krstić, kao i Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj sa sjedištem u Solunu.

Grčka je imala značajnu ulogu u adaptaciji i renoviranju naših objekata od 1992. godine do 2002. godine, kada je više objekata renovirano zahvaljujući pomoći same grčke vlade.

„Sastanak i potpisani memorandum o saradnji između naše dvije ustanove, predstavlja nastavak saradnje između dva prijateljska naroda, koji su istorijski povezani. Ovo je veliki iskorak u radu naše ustanove, jer će naši doktori moći ići u Atinu, sticati nova znanja koja će primjenjivati u liječenju pacijenata sa naše regije“, istakao je direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija.

Doktori opšte Bolnice Nikaia “Sveti Panteleimon”, dr Dimitris Tsiftsis i dr Nikolaus Tsamopoulos izrazili su zadovoljstvo što su posjetili našu bolnicu.

„Prijatno sam iznenađen uslovima i opremljenosti u Bolnici „Srbija“, kao i mogućnostima i kvalitetu dijagnosticiranja i zbrinjavanja pacijenata u ovoj ustanovi“, naglasio je dr Dimitris Tsiftsis.

Filter 2019