Mon. May 23, 2022
ћирилица /латиница

Потписан Меморандум о сарадњи Болнице ”Србија” и опште Болнице Никаиа ”Свети Пантелеимон”

Извор: ЈЗУ Болница ”Србија”

Меморандум који је данас потписан у Болници „Србија“ подразумијева размјену стручњака за учешће на конференцијама, образовним семинарима и истраживачким програмима у различитим медицинским областима, као и размјену наставних материјала у вези са наставним програмима.

До сарадње је дошло посредством амбасаде БиХ у Грчкој и амбасадора БиХ у Грчкој Милице Ристовић Kрстић, као и Представништва Републике Српске у Грчкој са сједиштем у Солуну.

Грчка је имала значајну улогу у адаптацији и реновирању наших објеката од 1992. године до 2002. године, када је више објеката реновирано захваљујући помоћи саме грчке владе.

„Састанак и потписани меморандум о сарадњи између наше двије установе, представља наставак сарадње између два пријатељска народа, који су историјски повезани. Ово је велики искорак у раду наше установе, јер ће наши доктори моћи ићи у Атину, стицати нова знања која ће примјењивати у лијечењу пацијената са наше регије“, истакао је директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија.

Доктори опште Болнице Никаиа “Свети Пантелеимон”, др Димитрис Тсифтсис и др Николаус Тсамопоулос изразили су задовољство што су посјетили нашу болницу.

„Пријатно сам изненађен условима и опремљености у Болници „Србија“, као и могућностима и квалитету дијагностицирања и збрињавања пацијената у овој установи“, нагласио је др Димитрис Тсифтсис.

Filter 2019