Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Ćosić uručio donaciju vrtiću u Sokocu

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je, povodom Nedjelje djeteta, posjetio sokolački vrtić, kojem je uručio donaciju i najavio podršku toj ustanovi naredne godine.

Ćosić je uručio poklone, posteljinu za djecu u vrtiću i opremu za vaspitače, navodeći da je gradska uprava odlučila da tokom Nedjelje djeteta učini mali gest pažnje.

On je izrazio zadovoljstvo što i u ovoj ustanovi, kao i u svim koje su prethodno posjetili, zaposleni na ozbiljan način brinu o djeci, koja su svakoj zajednici najvažnija.

Ćosić je najavio da će se u 2022. godini Grad Istočno Sarajevo potruditi da pored opština, koje podržavaju i sufinansiraju javne predškolske ustanove, na adekvatan način podrži rad javnih predškolskih ustanova, kao i da podrži privatne vrtiće.

“Grad Istočno Sarajevo je kompletan kada je u pitanju sistem obrazovanja -predškolsko, osnovno, srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje i u tom segmentu kao gradska uprava želimo da pružimo podršku svima”, rekao je Ćosić.

Vršilac dužnosti direktora sokolačkog vrtića Spomenka Malović rekla je da u ovoj ustanovi, kapaciteta 200 djece, trenutno boravi 158 mališana i da je upis usporen zbog epidemiološke situacije.

Malovićeva je dodala da je vrtić od septembra dobio još dvije prostorije za rad, koje su ranije bile date na korištenje Osnovnoj školi “Sokolac”, te da umjesto ranijih šest, sada djeca borave u osam vaspitno-obrazovnih grupa.

Nedjelja djeteta obilježava se od 4. do 10. oktobra pod sloganom “Zajedno možemo sve”.

Filter 2019