Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Đokoviću serviran ultimatum pred Australijan open

Izvor: sputniknews.com

Dani prolaze, ali se ne sliježe prašina oko toga da li je Novak Đoković vakcinisan i da li će moći da učestvuje na Australijan openu gdje brani titulu. Premijer Viktorije, države čiji je glavni grad Melburn, poručio je da Srbina neće zaštititi titule, već isključivo vakcina ukoliko želi da učestvuje na prvom Grend slemu.

Novak Đoković je preležao virus korona, kao i pojedini članovi njegove porodice, još 2020. godine tokom Adrija Tura, i poslije se u nekoliko navrata izjašnjavao o vakcinama, pričajući da nije protiv njih, ali da ne želi u svoje tijelo da unosi nešto nepoznato.

Jasno je da su mnogi to okarakterisali kao borbu protiv vakcinacije, i Novak je riješio da se više ne izjašnjava po tom pitanju, dok je nepoznato da li se vakcinisao ili ne.

I dok Amerikanci navodno, znaju nešto više od ostatka svijeta “lansirajući“ priču da je vrlo moguće da se Novak Đoković vakcinisao jer je prolazio Central Parkom u Njujorku gdje je održan muzički festival na kojem su mogli da prisustvuju samo vakcinisani, iz Australije je stigao ultimatum! On jasno glasi da Đoković neće moći da brani titulu, u slučaju da se nije vakcinisao.

– Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedino što će vas zaštititi jeste da imate dokaze o prvoj i drugoj dozi vakcine – poručio je Danijel Endrjuz, premijer Viktorije.

I dok se direktor Australijan opena Krejg Tajli svim silama bori da ubijedi vlast da je bespotrebno uvoditi toliko rigorozne mjere, od toga po svemu sudeći nema ništa.

Pravo na ulazak u zemlju “kengura” imaće samo vakcinisani sportisti, kao i australijski državljani.

– Ukoliko dolazite kao turisti ili poslovno i niste Australijanci koji su vakcinisani mislim da su šanse izuzetno male da ćete ući u zemlju – rekao je Endrjuz.

Podsjetimo, i dalje nije poznato da li je Novak vakcinisan ili nije, a Australijan open je zakazan za 17. januar i jasno je da će do tada biti poznato da li će najbolji teniser svijeta tamo braniti titulu ili ne.

Filter 2019