Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

U četvrtak na Palama promocija knjige “Svi moji putevi vode ka Srbiji” Arnoa Gujona

Izvor: Srna

Na Ekonomskom fakultetu u Palama u četvrtak, 7. oktobra, biće održana regionalna konferencije “Saradnja institucija i OCD” na kojoj će biti promovisana knjiga “Svi moji putevi vode ka Srbiji” Arnoa Gujona.

Iz Mreže nevladinih organizacija Republike Srpske su naveli da je cilj konferencije jačanje demokratske kulture dijaloga i saradnje institucija vlasti i organizacija civilnog društva u Republici Srpskoj, te podsticanje razvoja civilnog društva i dobre uprave.

Knjiga “Svi moji putevi vode ka Srbiji” je ispovijest mladog Francuza koji svjedoči o drami srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Autor tu opisuje Srbiju onakvu kakvu je vidi stranac koji je sopstvenu sudbinu povezao sa sudbinom Srba, tako što se iz ljubavi prema ovoj zemlji, nastanio u Beogradu.

Regionalna konferencija zakazana je za 10.30 časova, a trebalo da joj prisustvuju direktor Uprave za saradnju sa Srbima u regiji i dijaspori Arno Gujon, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Pale Boško Jugović, predstavnici nevladinih organizacija i drugi gosti.

Kako je najavljeno, konferenciji bi trebalo da prisustvuju i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Promocija knjige zakazana je za 19.00 časova.

Filter 2019