Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

U Beogradu predstavljena ponuda Jahorine za zimsku sezonu

Izvor: Srna

U Beograda je danas počela promocija Olimpijskog centra “Jahorina” i predstavljanje ponude za predstojeću zimsku sezonu.

Promocija se održava na štandu kod Kulturnog centra u Knez Mihailovoj ulici i već je u prvim satima privukla veliku pažnju Beograđana.

Dok su se najmlađi skupljali na štandu u želji da se slikaju sa maskotom Vučkom, stariji su se raspitivali za sadržaje i usluge Olimpijskog centra “Jahorina”, kao i za cijene i ostale uslove.

Portparol Olimpijskog centra “Jahorina” Sanja Čeremidžić rekla je za Srnu da su za ovu promociju pripremili i vaučere za ski karte sa popustom, što uvijek izaziva interesovanje.

Čeremidžićeva je istakla da Olimpijski centar ima mnogo aduta za predstojeću zimsku sezonu, koju očekuje spremniji nego ikada.

– Na Jahorini se gradi više nego bilo kada u istoriji. Pripremamo čak pet novih instalacija vertikalnog trasnporta, čiji će kapacitet biti povećan za 50 odsto. Naša najveća investicija je gondola Poljice, koja je na najfrekventnijoj lokaciji na Jahorini. Ona će biti povezana sa našom toplom vezom i olimpijsklom barom, koji se takođe renovira – navela je Čeremidžićeva.

Ističući da sve to govori o ogromnom unapređenju skijaške infrastrukture na Jahorini, ona je podsjetila da je izgradnja šestosjedne žičare Rajska dolina u završnoj fazi, kao i da se šestosjed Trnovo gradi na potpuno novoj stazi, gdje je napravljen i dječiji poligon.

– Radimo i sistem osvjetljenja na ski stazi “Novak Đoković”, tako da će još jedan novi kilometar ski staze biti dostupan za noćno skijanje. Time će Jahorina imati čak pet kilometara staza za noćno skijanje – naglasila je Čeremidžićeva, dodajući da će sve to danas i sutra biti predstavljeno Beograđanima.

Ona je zahvalila Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji za pomoć u organizaciji promocije, a iz Predstavništva su uzvratili da će Olimpijskom centru “Jahorina” uvijek biti na raspolaganju, kao što su bili i do sada.

– Već nekoliko godina aktivno podržamo Olimpijski centar Jahorina na promociji turističke ponude ove planine, kako u zimskoj, tako i u ljetnoj sezoni, kao i na predstavljanju projekata koji su realizovani i planirani da budu realizovani u funkciji obogaćivanja turističke ponude olimpijske Jahorine – poručili su iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Filter 2019