Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Uhapšen direktor dobojske bolnice Mladen Gajić

Izvor: Glas Srpske

Direktor dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić te vlasnik firme “A. R. M. S. Sistemi” iz Banjaluke Vladimir Vuletić uhapšeni su zbog sumnje da su počinili zloupptrebe pri nabavci zaštitne opreme za potrebe bolnica, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Gajić je osumnjičen da je krivična djela počinio prilikom saradnje sa vlasnikom firme “Travel for Fan” Sašom Markovićem koji je pritvoren,  a Vuletić da je pomagao u činjenju krivičnih djela tadašnjem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, navodeći inicijale, saopšteno je da je Gajić uhapšen zbog zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a Vuletić za pomaganje u tom krivičnom djelu.

– Lice M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora bolnice „Sveti Apostol Luka“ u Doboju tokom prošle godine počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme odijela, maski i rukavica za potrebe bolnice u Doboju. V. V. je  navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor -saopštio je MUP RS.

Republičko tužilaštvo saopštilo je da  je na osnovu pribavljene dokumentacije, utvrđeno postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

– Nabavku je provodio Institut za javno zdravstvo a time je pravnom licu „A.R.M.S Sistemi“ d.o.o. Banjaluka pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 KM. Takođe, javnim nabavkama medicinske opreme, je pravnim licima „Travel for fan“ d.o.o. Banjaluka i „Promeding“ d.o.o. Laktaši pribavljenaje  imovinska korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 KM – saopštilo je Tužilaštvo.

Istakli su da se  provodi istraga i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila bolnica „Sveti Apostol Luka“ u Doboju za potrebe ove bolnice i potrebe Doma za starija lica Doboj. 

IZ MUP-a je ranije saopšteno da su u u okviru istrage nabavke zaštitne opreme za dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka” izvršili  pretrese u Doboju i Banjaluci.

Filter 2019