Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Opštine Pale za prvih šest mjeseci 2021. godine

Izvor: FILTER/D.L.

Na današnjoj 6. redovnoj sjednici Skupštine opštine Pale usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Pale za prvih šest mjeseci 2021. godine. Budžet je izvršen u iznosu od 4.671.092 KM, od planiranih 4.999.285 KM.

Načelnik optšine Pale Boško Jugović rekao je da je opština prvih pola godine poslovala sa suficitom, jer se finalizacija planiranih investicija očekuje krajem jeseni.

„Kada su investicije u pitanju, donijeli smo odluku o izgradnji druge faze toplovoda za izmještanje toplane i to je podrška Programa Organizacije ujedinjenih nacija (UNDP) energetske efikasnosti gdje će UNDP donirati 140.000 KM opštini Pale za zamjenu led rasvjete. Takođe, kada je u pitanju izmještanje toplovoda, donijeli smo odluku da tu priču razvdojimo na dvije faze. Jednu koju ćemo finansirati ove godine, a drugu dogodine, tako da ćemo manje gubiti vremena i brže ići u realizaciju projekat“, rekao je Jugović.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale svi pristuni odbornici podržali su Prijedlog o preimenovanju Doma zdravlja „Pale“ u Dom zdavlja „Stana Tomić“.

„Ovim preimenovanjem, opština Pale pravi presedan u Evropi. Imenovaćemo zdravstvenu ustanovu po medicinskoj sestri i time ćemo da damo dužno poštovanje prema srednjem medicinskom kadru koji čine 90% posla u zdravstvenim ustanovama, a pogotovo što je gospođa dala najvrednije u Odbrambeno-odadžbinkom ratu, a to je svoj život“, istakao je Predrag Blagojević iz DEMOS-a.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale, odbornici su usvojili i Izvještaj o sprovedenoj reviziji Opštine Pale za proteklu godinu, te zadužili izvršnu vlast da ispuni preporuke revozora navedene u izvještaju.

Odbornik PDP Igor Tošić istakao je da klub odbornika PDP nije podržao revizorski izvještaj o kojem se danas raspravljalo na sjednici Skupšine Pale, kao ni odluku o izgradnji toplovoda.

„Klub odbornika PDP nije podržao revizorski izvještaj iz nekoliko razloga kao što su ogroman broj direktnih sporazuma,kao i velika netransparentnost što se tiče ooštinske uprave. Kada govorimo konkretno o toplovodu, gdje je i načelnik u jednom dijelu priznao da ne postoji građevinska dozvola za stvari koje su već urađene, a to se odnosi na prvu fazu toplovoda, idemo sa drugom fazom toplovoda po nekom lokalitetu o kojem se govori da je to potencijalni lokalitet nove toplane. Po regulacionom planu, ona tu ne postoji. Predviđena je stambeno-poslovna zgrada i po Regulacionom planu tu nije ucrtana“, rekao je Tošić.

Filter 2019