Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Uručene igračke vrtiću „Bubamara“

Izvor: Paljanske novosti

Povodom Nedjelje djeteta, koja se svake godine obilježava u prvoj sedmici oktobra, gradska uprava Istočno Sarajevo obezbijedila je igračke paljanskom vrtiću „Bubamara“ u vrijednosti od 3.000 KM.

Igračke su danas vrtiću uručili gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Pale, a mališani su za njih pripremili simboličan program.Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je sa načelnikom Jugovićem danas obišao najbrojniji vrtić u gradu, ali da podrška gradske uprave ne izostaje ni prema drugim gradskim obdaništima.

„Ono što će, zasigurno, biti zadatak Grada, ali i gradskih opština, jeste da u narednom periodu pružamo podršku u radu ovih dječijih javnih ustanova, kako bismo, kroz jačanje infrastrukture u kojoj borave djeca, podržali obrazovno – vaspitni proces u kojem učestvuju i vaspitači i djeca. U Palama imamo `Bubamaru`, u Istočnom Novom Sarajevu vrtić `Patrijarh Pavle`, u Sokocu takođe javno obdanište i želim da naglasim da ćemo se u idućoj godini, kroz budžet grada, potruditi da pružimo podršku i javnim, ali i privatnim obdaništima. Predškolsko obrazovanje je jako bitno u odgoju djeteta, odrastanju čovjeka i, jednostavno, lokalne zajednice nemaju pravo da zanemare ovaj segment obrazovanja“, istakao je Ćosić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je današnja posjeta vrtiću organizovana u okviru Nedjelje djeteta kako bi se pokazala podrška upravi vrtića, kao i vaspitačicama koje ulažu napore u vaspitanju najmlađih Paljana.

„Formalnim otvorenjem nadograđenog dijela vrtića `Bubamara` nije prestala podrška i Grada i Opštine ovoj ustanovi. Ona je ponos svih nas i evo, u Nedjelji djeteta, dogovorili smo da posjetimo vrtić, da vidimo kako sve funkcioniše i vidimo osmijeh na licima mališana zbog novih igračaka. Ovom prilikom, izražavamo punu podršku upravi vrtića, kao i svim vaspitačima koje sebe nesebično ulažu u vaspitanje naše djece, kako bi izrasli u uzorne građane opštine Pale i Republike Srpske. Podrška ovome vrtiću i dalje će biti intenzivna i gledaćemo da izvučemo maksimum kako bi ova djeca imala ono što zaslužuju – srećno djetinjstvo“, dodao je Jugović.

Direktorica vrtića „Bubamara“ Vanja Jugović zahvalila je gradonačelniku i načelniku na posjeti i poklonima, ali i podršci koju tokom čitave godine pružaju ovoj dječijoj ustanovi.

„Današnjom posjetom i poklonima jako su usrećili naše mališane, a igračkama smo obogatili i naš fond u vrtiću. U pitanju su sve kvalitetne igračke koje su nam bile potrebne, a koje ćemo sigurno dugo koristiti u svim vrtićkim grupama. Ovo je još jedna, za nas izuzetno važna i vrijedna aktivnost, koju praktikujemo svake godine, a to je vezivanje ovoga vrtića sa lokalnom zajednicom i sa njihovim institucijama – opštinskom i gradskom upravom“, navela je Jugovićeva.

Vrtić „Bubamara“ trenutno prima oko 300 djece uzrasta od šest mjeseci do šest godina, raspoređenih u 12 vaspitno – obrazovnih grupa, od čega pet jaslićkih i sedam vrtićkih, što ga čini jednim od najvećih vrtića u Republici Srpskoj.

Filter 2019