Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Upucan Srbin u Zvečanu, situacija u centru Sjeverne Mitrovice se smiruje

Izvor: Tanjug

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima i na taj nacin izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije nalaze se i u susjednoj opštini Zvečan, javlja RTS.

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u “ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih đela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe”.

Kako se navodi u saopštenju, “akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Sjeverne Mitrovice”, prenosi Kosovo onlajn.

Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama danas intervenisali protiv građana, koji su se u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice okupili u znak protesta zbog njihove akcije, iz južnog dijela grada stigli su i pripadnici Rosu.

Prema poslednjim informacijama, jedan Srbin je upucan u Zvečanu, i on se trenutno nalazi u teškom stanju, javlja Kosovo online.

“Novosti” prenose da je riječ o Srećku Sofronijeviću iz Zvečana i da je on ranjen nakon što su pripadnici kosovske policije otvorili vatru na okupljene građane u Zvečanu.

“Povreda je nanijeta vatrenim oružjem. Povrijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je za Kosovo online Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se danas u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

To je potvrđeno Tanjugu u Predsjedništvu Srbije.

Filter 2019