Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Sastanak Ćosića i Feng Veija: Razgovarno i o projektu vodonabdijevanja

Izvor: FILTER

Gradonačelink Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, jutros se sastao sa direktorom kineske kompanije „SINOHYDRO BUREAU 7CO.,LTD“ za BiH, Feng Veijem.

Kako je navedeno, razgovarano je o nekoliko bitnih infrastrukturalnih projekata na području grada, te je dogovoreno da će Gradska uprava pripremiti preliminarne informacije koje se tiču nekoliko projekata.

”To se odnosi, prije svega, na projekat vodosnabdijevanja grada, zatim projekat povezivanja tunelom Istočnog Novog Sarajeva i Pala, projekat izgradnje gondole iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže prema Jahorini, te mogućnosti investicije u vjetroelektrane na području grada, sa akcentom na Sokolac i planinske dijelove Istočnog Sarajeva.”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Napominje se da ova kineska kompanija u Republici Srpskoj trenutno gradi hidroelektranu na rijeci Neretvi u Ulogu, za koju očekuju da će je završiti do 2023. godine, izvodi pripremne radove za izgradnju dionice auto-puta od Banjaluke do Mrkonjić Grada, a priprema se i za investiciju u izgradnju cementare u blizini Prijedora.

Riječ je veoma značajnoj kompaniji koja sve svoje projekte realizuje po principu “ključ u ruke“ uz obezbijeđeno finansiranje, projektovanje i izvođenje radova.

Filter 2019