Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

RJ “Elektrodistribucije” Sokolac: Spremnije dočekuju zimu nego prethodnih godina

Izvor: Srna

Upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac Srđan Knežević rekao je Srni da se u saradnji sa sokolačkim Šumskim gazdinstvom “Romanija” radi na proširenju trase i prokresu rastinja uz dio dalekovoda koji vodi prema Vrelu Bioštica.

On je dodao da se ovaj posao obavlja u okviru priprema za predstojeću zimu kako bi se smanjio broj ispada dalekovoda i obezbijedilo redovnije snabdijevanje crpnih pumpi na Vrelu Bioštica, sa koga se preko vodovoda Bioštica napaja oko 80 odsto stanovništva opštine Sokolac.

Dužina trase na kojoj se već šest dana vrši proširenje i prokres je oko četiri kilometra i radovi će trajati još sedam dana.

Knežević je dodao da je elektrodistributivna Radna jedinica dobila odobrenje od Javnog preduzeća šumarstva “Šume Republike Srpske” za proširenje trase u blizini dalekovoda jer je riječ o značajnom objektu za građane lokalne zajednice.

Nakon završetka prokresa radnici “Elektrodistribucije” će raditi na zamjeni dotrajalih dalekovodnih stubova na ovom dijelu dalekovoda.

Knežević je naveo da se uporedo sa prokresom na dijelu dalekovoda za Vrelo Bioštica radi i na rekonstrukciji dijela dalekovoda Unis, gdje se vrši zamjena dotrajalih stubova i ugradnja betonskih nogara na relaciji Novoseoci, Bjelosavljevići, Podromanija, Dikalji, Pediše.

“Ovim aktivnostima završavamo ovogodišnju građevinsku sezonu i dosta spremnije dočekujemo zimu nego prethodnih godina”, izjavio je Knežević.

On je podsjetio da je u elektrodistributivnoj Radnoj jedinici Sokolac ove godine, uz redovno održavanje, urađeno mnogo na unapređenju uslova za redovno snabdijevanje potrošača na području opštine Sokolac.

Knežević je naveo da je u proteklom dijelu godine urađena rekonstrukcija dijela dalekovoda Sokolovići, dijela dalekovoda Kaljina i đela dalekovoda Unis.

Elektrodistributivna Radna jedinica Sokolac đeluje u okviru preduzeća “Elektrodistribucija” Pale.

Filter 2019