Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

RUCZ: Potpisan sporazum sa Ruskom humanitarnom misijom

Izvor: Srna

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović i rukovodilac Ruske humanitarne misije na Balkanu Mihail Bonda, potpisali su danas u Istočnom Sarajevu sporazum o saradnji.

Novitović izrazio je zadovoljstvo što je potpisivanjem sporazuma saradnja učvršćena i proširena, pa sada u slučaju prirodne katastrofe postoji mogućnost direktne pomoći Rusije i njenih građana kroz Rusku humanitarnu misiju.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam sa regionalnim predstavnikom Ruske humanitarne misije za Balkan, potpisao sporazum koji je samo formalno-pravno tu da učvrsti našu dalju saradnju i aktivnosti“, rekao je Novitović novinarima.

On je pojasnio da se saradnja odnosi i na preventivno djelovanje, organizaciju, obuku i osposobljavanje pripadnika.

Novitović kaže da Republička uprava civilne zaštite i građani Republike Srpske imaju prijatelje i na Istoku i na Zapadu, ali da izuzetno cijene prijateljstvo bratske Rusije i ruskog naroda.

„Te odnose želimo da njegujemo i usavršavamo i da što više benefita Republička uprava i sistem zaštite i spasavanja u Republici Srpskoj, dobije kroz saradnju sa Ruskom humanitarnom misijom“, rekao je Novitović.

Bonda je izrazio nadu da će ova saradnja dovesti do konkretnih projekata.

„Ruska humanitarna misija radi u mnogim krajevima svijeta, u Siriji, Avganistanu i mnogim zemljama Južne Amerike, ali iskreno i od srca prioritet nam je srpska javnost i Republika Srpska“, rekao je Bonda.

On je izrazio zahvalnost predstavnicima Republičke uprave civilne zaštite, što su bili spremni na saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Bonda je istakao da su odnosi sa Republikom Srpskom i rad sa ljudima sa ovih prostora prioritet.

„Nadamo se da će naša znanja, naučna dostignuća u budućnosti u svim organizacionim i svim drugim okolnostima biti rezultat naše saradnje. Potrudićemo se da u budućem periodu zajedno sa našim saradnicima sa ovih prostora iz Republike Srpske i iz regiona uradimo prave projekte koji će biti od koristi cijelom narodu“, rekao je Bonda.

Filter 2019