Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Pretresi u Banjaluci i Doboju: Proširena istraga u aferi “korona ugovori”, pod lupom nabavka opreme za dobojsku bolnicu

Izvor: Glas Srpske

Policija u okviru istrage nabavke zaštitne opreme za dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka” vrši pretrese u Doboju i Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

-Pretresi se rade po naredbi Okružnog suda Banjaluka. Na području grada Doboja vrše se pretrese lokacija koju koristi lice M.G. iz Doboja,a pretresaju se i lokacije u Banjaluci koju korisiti lice V.V, kao i firma čiji je on direktor-saopšteno je iz MUP a RS

Istakli su da se pretresi vrše pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a u okviru istrage koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme za bolnicu „Sveti apostol Luka“ u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Insititut za javno zdravstvo Republike Srpske  u prošloj godini.

Tadašnji direktor Instituta Branislav Zeljković uhapšen je prošlog mjeseca sa trojicom saučesnika zbog sumnje u zloupotrebe teških više od 700.000 maraka prilikom nabavke medicinske opreme. Svi uhapšeni načaze se u pritvoru.

Filter 2019