Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Prvu dozu vakcine primilo 6.639 građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže

Izvor: Srna

Obje doze vakcine protiv virusa korona primilo je 6.193 građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

Vasiljević je rekao da je prvu dozu vakcine primilo je 6.639 građana ovih lokalnih zajednica.

Prema njegovim riječima, tokom ove sedmice 98 građana Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajevo primilo je prvu dozu vakcine protiv virusa korona, a drugu dozu 172.

“Samo danas smo prvom dozom vakcine protiv virusa korona vakcinisali skoro pola, od ukupnog broja. Vjerovatno se ljudi zbog rasta broja zaraženih odlučuju na vakcinaciju”, istakao je Vasiljević.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji na području ovih lokalnih zajednica, Vasiljević je rekao da je dosta ozbiljna, evidentirano je više od 100 aktivnih slučajeva, među kojima su i djeca.

Prema njegovim riječima, u kovid ambulantu, u kojoj je rad u dvije smjene, dnevno se javi u prosjeku 70 lica, među kojima su i ona koji dolaze na kontrolu.

Vasiljević je rekao da će se vakcinacija građana bez najavljivanja obavljati i naredne sedmice, u terminu od 13.00 do 18.00 časova, u prostorijama preko puta Doma zdravlja, kao i da su na raspolaganju sve vakcine.

Ukoliko dođe do eventualnih promjena vezanih za imunizaciju, Vasiljević je naveo da će građani biti na vrijeme obaviješteni.

Filter 2019