Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Opozicija će imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika Prijedora

Izvor: Srna

PDP, SDS, DNS, SPS i Lista za pravdu red Nebojše Vukanovića imaće zajedničkog kandidata za gradonačelnika Prijedora na vanrednim izborima u ovom gradu, dogovoreno je večeras na sastanku delegacija ovih opozicionih stranaka.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je na sastanku dogovoreno i da opozicija nastavi zajednički da djeluje u narednom periodu.

“Nastupićemo u okviru kolacije, koju ćemo formirati do kraja sedmice, a očekujemo podršku i drugih opozicionih parija za našeg kandidata”, rekao je Borenović novinarima nakon sastanka.

Prdsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da je na sastanku zaključeno i da će biti nastavljene aktivnosti u vezi sa organizovanjem protesta i okupljanja, s obzirom da vlast u Republici Srpskoj, kako je naveo, nije ispunila nijedan od zahtjeva opozicije na protestu održanom u Banjaluci 2. oktobra.

CIK: Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata

Centralna izborna komisija BiH razmatrala je na današnjoj sjednici Izvještaj o izvršenim provjerama političkih subjekata za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora 12. decembra i ovjerila prijave za 11 političkih stranaka i pet nezavisnih kandidata.

Za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora ovjerene su političke stranke i nezavisni kandidati: SDS – Srpska demokratska stranka, PDP – Partija demokratskog progresa, DNS – Demokratski narodni savez, Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD – Milorad Dodik, Radnička partija, Lijevo krilo.

Ovjereni su i RE-BALANS, Krug, SNS FBiH – Samo najbolji idu naprijed, Demokratski centar Republike Srpske, Otadžbinska stranka, Slađana Radaković, Danijel Simatović, Mladen Unijat, Vijekoslav Krneta i Saša Stupar.

– U skladu sa Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor ovjerene političke stranke zahtjeve za ovjeru koalicija podnose do petka, 29. oktobra do 16.00 časova – saopšteno je iz CIK-a.

Filter 2019