Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Lončar: Prijava protiv ljekara koji kažu pacijentu da se ne treba vakcinisati

Izvor: Srna

Ljekarska komora Srbije pokrenuće proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi kada neki ljekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, izjavio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

On je rekao da će u tom slučaju ljekar ići na Sud časti pri Ljekarskoj komori Srbije i da to znači da će onda “vjerovatno izgubiti licencu”.

“To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno”, rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Lončar je ukazao da u Srbiji ima dosta djece zaražene virusom korona i da taj broj raste iz minuta u minut.

On je dodao da trenutno nema ni porodice ni škole gdje neko dijete nije pozitivno na virus korona.

Lončar je naveo da djeca bolje podnose ovu infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali da mlađi takođe mogu da prenesu zarazu starijima.

Što se tiče odraslih zaraženih, on je rekao da je najkritičnije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gdje ne padaju brojevi novooboljelih.

On je napomenuo da veliki broj ljudi, koji nisu kovid pozitivni, trpe čekajući da dođu do ljekara i dodao da je jedino rješenje u masovnoj vakcinaciji.

Lončar je danas u Univerzitetskoj dječijoj klinici “Tiršova” razgovarao sa Martinom Kostolnijem, svjetski poznatim kardiohirurgom iz Londona, koji je prethodnih dana zajedno sa srpskim kolegama obavio tri operacije u toj zdravstvenoj ustanovi.

Filter 2019