Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Potpisani ugovori o pomoći višečlanim porodicama

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas ugovore sa 24 porodice sa četvoro i više djece iz ove lokalne zajednice, koje će tokom 12 mjeseci dobijati po 100 KM.

Božović je izrazio nadu da će korisnicima ovakav vid pomoći biti od koristi, dodajući da se navedene aktivnosti realizuju u okviru mjera pronatalitetne politike ove opštine.

On je napomenuo da drugu godinu zaredom opština sufinansira i troškove boravka djece u predškolskim ustanovama, te da je na godišnjem nivou za tu namjenu planirano oko 110.000 KM.

“Kada su u pitanju troškovi boravka djece u vrtićima, potpisali smo ugovore sa 76 porodica. Riječ je o sufinasiranju troškova boravka đece u vrtiću u iznosu od 100 KM za prvo dijete, odnosno dodatnih 100 KM za drugo dijete. Sredstva su planirana u budžetu, a na mjesečnom nivou taj iznos je nešto manji od 10.000 KM”, izjavio je Božović.

Majka šestoro djece Milanka Vasić istakla je da im ova pomoć od 100 KM mjesečno mnogo znači, te zahvalila opštinskom rukovodstvu na tome, dodajući da i ona i suprug rade, ali da su troškovi za život veliki.

Ljiljana Simanić, majka četvoro djece, od kojih su troje školarci, istakla je da je ovakva pomoć veoma značajna za višečlane porodice.

“I te kako nam je važna ova pomoć od opštine i ovo je već druga godina zaredom da potpisujemo ugovor”, rekla je Simanićeva, koja je i predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Djeca su nam budućnost”

Filter 2019