Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Poništena odluka o dodjeli zemljišta „Famosu“ za izgradnju naselja

Izvor: Srna

Skupština opštine Istočna Ilidža poništila je danas odluku kojom je 1996. godine preduzeću „Famos“ besplatno dodijeljeno zemljište za izgradnju stambenog naselja, a što do danas nije realizovano.

Odbornici su danas jednoglasno usvojili ovu odluku, a riječ je o prostoru iza Trga Miroslava Berjana, na lokalitetu Škrbino polje.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je novinarima da je ova opština 1996. godine za potrebe izgradnje Srpskog Sarajeva, a na zahtjev povjereništva grada, dodijelila ogromne površine zemljišta određenim privrednim subjektima na području opštine.

„Po istom principu je dodijeljeno zemljište za izgradnju naselja Mladičko polje i Škrbino polje za izgradnju stambenog naselja Soko. Dio tog zemljišta nije priveden krajnjoj namjeni i na današnjoj sjednici te odluke su stavljene van snage. Te parcele ćemo kroz postupak putem Republičke geodetske uprave vratiti u vlasništvo opštine Istočna Ilidža“, rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, dio ove parcele prethodni vlasnik od kojeg je bivša država otkupila zemljište uspio je ponovo da uknjiži na sebe, pošto opština nije imala dokaz da je isplaćeno.

Božović je naglasio da je neophodno pokrenuti postupak i zaštititi interese građana i vlasništvo opštine.

Filter 2019