Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

DEMOS Pale: OC Jahorina da smanji cijenu parkinga za građane Istočnog Sarajeva

Izvor: FILTER

Demokratski savez – DEMOS Pale izdao je sopštenje povodom tačke dnvenog reda narednog zasijedanja Skupštine opštine Pale. Kako navode, jedna od tema na sjednici je Odluka kojom se Olimpijskom centru Jahorina daje saglasnost za korišćenje javnih saobraćajnih površina na području Jahorine.

Tim povodom, žele da obavjeste javnost da Klub odbornika DEMOS-a u Skupštini opštine Pale neće podržati predloženu Odluku i da će zahtjevati niže cijene parkinga za građane Istočnog Sarajeva.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

”Demokratski savez – DEMOS Pale, kao stranka koja svoje djelovanje zasniva na iskrenom i otvorenom odnosu sa biračima osjeća potrebu da se obrati javnosti u vezi sa jednom od tačaka dnevnog reda narednog zasijedanja Skupštine opštine Pale.

Jedna od tema o kojoj će odbornici Skupštine opštine Pale raspravljati na sjednici planiranoj za četvrtak, 07.10.2021. godine, je Odluka kojom se Olimpijskom centru Jahorina daje saglasnost za korišćenje javnih saobraćajnih površina na području Jahorine. Prema odredbama Odluke, zemljište se kao i prethodnih godina, ustupa bez naknade.

Uzimajući u obzir i više nego visoke cijene parkinga po kojima Olimpijski centar Jahorina godinama gostima naplaćuje korištenje navedenog parkinga, ali i toga da je isti taj Olimpijski centar opštini Trnovo za korištenje mnogo manje površine parkinga prošle godine isplatio 58.500 KM, Klub odbornika DEMOS-a u Skupštini opštine Pale neće podržati predloženu Odluku.

Klub odbornika DEMOS-a u Skupštini opštine Pale tražiće izmjenu teksta predmetne Odluke na način da Olimpijski centar Jahorina ugovorom o ustupanju parking prostora preuzme obavezu da građanima Istočnog Sarajeva omogući korišćenje parking prostora po cijeni nižoj za 50%.

Ukoliko ovaj prijedlog iz nekog razloga nije prihvatljiv rukovodstvu Olimpijskog centra Jahorina, postoji i druga opcija u vidu ugovora kojim će se Olimpijski centar Jahorina obavezati da će isplatiti Opštini Pale finansijsku nadoknadu, po uzoru na ugovor sklopljen sa Opštinom Trnovo.

Demokratski savez – DEMOS Pale ni na koji način ne želi da koči rad Olimpijskog centra Jahorina, o čijim uspjesima i finansijskim pokazateljima, te očekivanjima od naredne sezone čitamo u tekstovima na zakupljenim prostorima u domaćim, ali i regionalnim medijima. Od samih početaka rada na razvoju Jahorine kao turističke destinacije, Opština Pale pružala je punu podršku svim projektima i investicijama i učestvovala u njihovoj realizaciji, te smatramo da su se, u skladu sa svim ostvarenim uspjesima, stekli uslovi da se građanima Istočnog Sarajeva vrati barem mali dio onog što su kao poreski obveznici uložili.”

Filter 2019