Tue. Aug 16, 2022
ћирилица /latinica

Akcija “Kasper”: Hapšenja u Istočnom Sarajevu i Sarajevu

Izvor: FILTER

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo danas su realizovali akciju kodnog naziva „Kasper“ usmjerenu na razbijanje grupe lica, koja su povezana radi vršenja ilegalne proizvodnje i prodaje opojne droge na području koje operativno pokriva ova Uprava.

Na osnovu naredbi Osnovnog suda Istočno Sarajevo izvršeni su pretresi na osam lokacija i to pet na području Istočnog  Sarajeva i tri na području Kantona Sarajevo, Federacija BiH, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Lišeno je slobode šest lica koji će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

U navedenoj akciji ukupno je pronađeno i oduzeto 58 stabljuka Indijske konoplje – ukupno oko tri kilograma opojne droge marihuana 33,28 grama opojne droge spid i više mobilnih telefona i sim kartica.

Pored pripadnika ove Uprave u akciji su učestvovali i pripadnici Ministarstva untrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Milan Lučić, Darija Lučić, Slaviša Vuković, Željko Ćorović, Aldin Alić i Nedim Ibuš.

Filter 2019