Wed. Oct 20, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić: Uspješni učenici i studenti garant budućnosti i razvoja Istočnog Sarajeva

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić upriličio je danas prijem za učenika Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Filipa Lalovića, osvajača bronzane medalje na Srednjoevropskoj matematičkoj olimpijadi, koja je, od 23. do 28. avgusta, održana u Zagrebu.

Prijemu kod gradonačelnika prisustvovale su direktor Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Branka Kovačević i profesor matematike i fizike u ovoj školi Milica Drašković.

Gradonačelnik Ćosić je, čestitajući Filipu, istakao da će uspješni učenici i studenti uvijek imati podršku Gradske uprave, jer su oni najbolji predstavnici, garant budućnosti i razvoja Istočnog Sarajeva.

Ćosić je zahvalio  profesorima i rukovodstvu srednjih škola, koji, kao je istakao, imaju značajne zasluge za uspješno predstavljanje našeg grada na regionalnim i međunarodnim takmičenjima i manifestacijama.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva nagradio je mladog, uspješnog matematičara i fizičara, sezonskom ski kartom, koja je obezbijeđena u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Filip Lalović postizao je i do sada značajne rezultate na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike.

Na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike osvojio je prvo mjesto, dok je na reginalnom takmičenju iz informatike bio drugi.

Na onlajn Republičkom takmičenju iz fizike, održanom prošle godine, osvojio je prvo mjesto u konkurenciji 26 učenika drugog razreda srednje škole.

Kao učenik devetog razreda osnovne škole, učestvovao je na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi BiH, gdje je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Filter 2019