Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić sa novim rukovodstvom Boračke organizacije Pale

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je danas da uvažava ono što je radilo prethodno rukovodstvo Boračke organizacije Pale, kao i da će podržati i uvažavati ono što će raditi novoizabrano rukovodstvo ove organizacije.
Nakon sastanka sa rukovodstvom Boračke organizacije Pale, on je potvrdio opredijeljenost Gradske uprave da sarađuje i sa vrhom Boračke organizacije Republike Srpske, kao i sa opštinskim rukovodstvima.

On je naglasio punu podršku novoizabranom predsjedniku Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandru Saviću, jedinstvu boračke organizacije i zastupanju interesa boračkih kategorija.

“Drago mi je da je ovaj proces koji je bio na Palama dobio punu legitimnost, a koji, prema mom mišljenju, nije nimalo bio dramatičan, niti onakav kakvim ga je neko želio predstaviti u javnosti. Jednostavno, radilo se o potrebi sprovođenja izbora u svim mjesnim boračkim organizacijama kako bi se obezbijedili uslovi i za sprovođenje izbora u Opštinskoj organizaciji Pale i za veću masovnost u ovoj organizaciji”, rekao je Ćosić novinarima.

Kao gradonačelnik on ističe da apsolutno uvažava ono što je radilo prethodno rukovodstvo, kao što će podržati i uvažavati ono što će raditi sadašnje rukovodstvo Boračke organizacije Pale.

Podsjećajući da je grad Istočno Sarajevo sveprisutan u svih šest boračkih opštinskih organizacija, Ćosić je rekao da ih podržavaju kroz finansijsku, podršku u zapošljavanju demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, kao i da brinu za ratne vojne invalide i porodice nestalih boraca i civila.

Ćosić je rekao da je na ovom sastanku razgovarano i o kulturi sjećanja, održavanju spomenika, potrebi što masovnijeg obilježavanja događaja iz istorije Republike Srpske i tradicije Vojske Republike Srpske i drugim važnim pitanjima.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Jasna Lazarević Gavrilović izrazila je zadovoljstvo sastankom sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva.

“Raduje nas opredijeljenost i susretljivost gradonačelnika Ćosića i nadamo se i ubuduće dobroj saradnji. Mislim da u budućnosti neće biti nikakvih problema”, rekla je Gavrilovićeva.

Ona je najavila bolju i pravičniju raspodjelu sredstava namijenjenih za zbrinjavanje boračkih kategorija, putem efikasnijeg rada mjesnih boračkih organizacija, a neće izostati ni istorijski časovi, projekti očuvanja tradicije i održavanje spomen-soba.

Prema njenim riječima, novo legalno izabrano rukovodstvo Boračke organizacije Pale ima punu podršku Boračke organizacije Republike Srpske, sa kojom je već ostvarilo dobru saradnju.

Filter 2019