Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /latinica

Ćorić: Pale i Jahorina najveće gradilište u Srpskoj

Izvor: Srna

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas na Palama da su ova lokalna zajednica i Jahorina najveće gradilište u Srpskoj sa ozbiljnim potencijalom, te da je Vlada Srpske pokazala zainteresovanost da ovo područje postane ambijent pogodan za razvoj ne samo turizma, već i privrede i ekonomije.

“Sigurno da smo u tome djelimično uspjeli”, rekao je Ćorić novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

Ćorić je naveo da je sa Jugovićem razgovarao o naprednim infrastrukturnim rješenjima koja se odnose na neke saobraćajnice i kružne tokove, čime bi bila povećana bezbjednost saobraćaja, ali i protok saobraćaja jer dolazi do zagušenja tokom sezone.

Prema njegovim riječima, na sastanku je razgovarano o sanaciji regionalnih puteva, prvenstveno puta Pale-Podgrab.

“Vrlo brzo ćemo krenuti sa radovima na rekonstrukciji regionalnog puta Pale-Jahorina, gdje smo izabrali izvođača radova. Očekujem da u narednih nekoliko dana uvedemo izvođača u radove kako bi sanacija bila gotova do kraja sezone”, rekao je Ćorić.

On je naveo da je u toku još jedan projekat koji se radi na Jahorini, a tiče se kružne obilaznice čijom će izgradnjom biti riješen problem gužve na Jahorini, za koji je Vlada Republike Srpske posredstvom “Puteva Republike Srpske” izdvojila 2.200.000 KM.

Ćorić je napomenuo da postoji niz projekata čija je realizacija u toku i koji će tek biti realizovani, ali da je najvažnije da postoji veliko interesovanje i dobra saradnja Vlade Republike Srpske sa ovom lokalnom zajednicom i gradom Istočno Sarajevo.

“Siguran sam da ćemo u sinergiji i sa ovim aktivnim odnosom lokalne zajednice i grada unaprijediti projekte o kojima sam govorio, ali takođe i razmišljati o nekim novim projektima koje ćemo raditi u narednom periodu”, poručio je Ćorić.

Ćorić je nakon sastanka sa načelnikom Pala posjetio mjesto izgradnje kružnog toka na magistralnom putu u blizini Osnovne škole “Pale”, te Ski-centar “Ravna planina”.

Filter 2019