Tue. Nov 30, 2021
ћирилица /латиница

Ђајић: Стиже кисеоник у УКЦ; Нашли смо привремено рјешење

Извор: РТРС

Живот наших пацијената прикључених на кисеоник више нису у опасности. Ово је главно што поручујем нашим пацијентима, њиховим породицама, запосленима у УКЦ-у Републике Српске и цијелој забринутој јавности, навео је у саопштењу директор ове здравствене установе Владо Ђајић.

– Рјешење које смо нашли је привремено. Данас у касним послијеподневним часовима добили смо потврду предузећа Месер, овлаштеног у БиХ за дистрибуцију медицинског кисеоника, да ће ипак хитно упутити једну цистерну према нама. Очекујемо да стигне током ноћи или раног јутра. Захваљујемо им што су схватили да је ова невјероватна, драматична ситуација стварна и што су пружили руку помоћи животно угроженима – рекао је Ђајић.

Подсјетио је да је синоћ наредио мјере штедње кисеоника.

– Направили смо рационализацију, смањили дио хладних оперативних случајева што нам је купило вријеме и омогућило да дочекамо ову испоруку. Живим у вјери и нади заједно с цијелом јавности да ће цистерна стићи на вријеме – поручио је директор УКЦ-а Српске.

Навео је да ће ова испорука покрити потребе пацијената УКЦ Републике Српске у сљедећа два, три дана.

– У посљедњи трен, избјегли смо трагедију и могућност масовног умирања на нашим одјелима и клиникама због недостатка кисеоника коју је нам је приредио својим неодговорним и себичним понашањем Драшко Станивуковић. Неопростиво – поручио је Ђајић.

Filter 2019