Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /latinica

FK „ Željeznica“ proslavila pedeseti rođendan

Izvor: Opština Trnovo

Proslava jubileja počela je Revijalnom utakmicom između aktuelnog sastava kluba i veterana koji su završili rezultatom 6:3 u korist aktuelnog sastava kluba. Događaj je pratio veći broj građana dajući podršku i igračima i klubu.

U Centru za kulturu održana je Svečana akademija na kojoj su građani mogli pogledati film o klubu, njegovim počecima, životu i radu kluba, a zatim su dodijeljena jubilarna priznanja posthumno, kao i zahvalnice zaslužnim pojedincima.

Fudbalski klub od osnivanja 1971.godine nije prekidao svoj rad, izuzev ratnih dešavanja, a susretao se u postratnom periodu kao i kasnije sa nizom problema, što ipak nije pokolebalo igrače i upravu kluba da nastave sa svojim radom. U planu je izgradnja sportskog centra u krugu stadiona, koji bi se realizovao uz pomoć Opštine Trnovo i Skupštine grada Istočno Sarajevo.

U ovoj godini uspjeli su da se plasiraju u Prvu futsal ligu RS , a prvi tim se nalazi u Regionalnoj ligi Jug RS. Rad kluba podržava lokalna zajednica, dok igrači i uprava kluba svojim dobrim rezultatima predstavljaju našu opštinu i pokazuju lijepu sportsku sliku našeg mjesta.

Filter 2019