Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /latinica

Film ”Toma” u Kulturnom centru Pale

Izvor: Kulturni centar Pale

Novo filmsko ostvarenje srpske kinematografije film „Toma“ biće premijerno prikazan u Kulturnom centru Pale u više termina.

Film predstavlja impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

“Toma ” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Termini prikazivanja filma su četvrtak, 23.9.2021. u 17:30 i 21:00 i petak, 24.9.2021. u 18:00 i 20:30.

Cijena ulaznice iznosi 4 KM. Ulaznice će biti u prodaji od ponedjeljka 20. septembra, i moći će se kupiti radnim danima od 9 do 15 časova i od 18 do 20 časova, a na dane igranja od 9 pa do početka projekcija. Rezervacije možete izvršiti putem kontakt telefona 057 / 227 -132. Rezervacija važi do 12 časova narednog dana od momenta kada se izvrši rezervacija.

Filter 2019