Sat. Sep 18, 2021
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu u klupama 564 prvačića

Izvor: Srna

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u novoj školskoj godini upisana su 564 učenika, što je za oko 60 prvačića više nego u prošloj godini.

Samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan izjavila je Srni da je u Osnovnoj školi /OŠ/ “Pale” upisano 89 đaka prvog razreda.

-U Osnovnoj školi Srbija na Palama upisano je 76 učenika prvog razreda, što je više nego prošle godine. U OŠ Mokro upisano je 20 prvačića – navela je Berjanova.

Ona je dodala da OŠ “Pale” pohađa ukupno 867 učenika, OŠ “Srbija” 600, a OŠ “Mokro” 205 učenika.

Prema njenim riječima, u sokolačkoj osnovnoj školi upisano je 87 prvačića, a ukupan broj učenika koji pohađaju ovu školu je 836.

Berjanova je navela da su u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu upisana 144 učenika prvog razreda, a ova škola broji ukupno 1.130 učenika.

Ona je dodala da je na području opštine Istočna Ilidža u tri osnovne škole upisano 140 učenika prvog razreda.

-U OŠ Petar Petrović Njegoš u Istočnoj Ilidži upisana su 72 učenika prvog razreda, a škola ukupno ima 774 učenika. U OŠ Jovan Dučić u Kasindolu 36 učenika, a ukupno ih ima 355, dok su u OŠ Aleksa Šantić u Vojkovićima upisana 32 prvačića, a škola ukupno ima 296 učenika – precizirala je Berjanova.

Ona je dodala da je u OŠ “Sveti Sava” u Trnovu u prvi razred upisano osam učenika, kao i u prošloj školskoj godini, a ovu školu trenutno pohađaju 64 učenika.

Prema njenim riječima, u školama u Istočnom Sarajevu u toku je vakcinacija nastavnog i vannastavnog osoblja, a nastava će se odvijati u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počela je danas u školskim klupama uz trajanje časova od 45 minuta i bez dijeljenja ođeljenja.

Filter 2019