Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /latinica

Ubistvo u Sarajevu: Jedan napadač uhapšen, policija traga za još šestoricom

Izvor: Nezavisne novine/klix.ba

Jedna osoba je ubijena juče oko 18 sati u Sarajevu, a jedan od napadača je uhapšen u Živinicama, saopštili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznaje klix.ba, policija traga za još šestoricom napadača.

Iz MUP-a je saopšteno kako ih je Hitna pomoć obavijestila da je u ulici Adema Buće, opština Novi Grad Sarajevo, jedna osoba povrijeđena u tuči.

“Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli jednu mušku osobu koja nije davala znakove života, a ljekari su konstatovali smrt”, navode iz policije.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da je smrtno stradali E. A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija”, izjavili su.

Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s njim može dovesti više osoba za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

“Razmjenjujući operativna saznanja s MUP-om TK – PU Živinice, pronađen je i uhapšen A. A., rođen 1981. godine, nastanjen u Sarajevu, koji se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo. Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i na pronalasku ostalih osumnjičenih”, zaključuju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Filter 2019