Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

TGT Tehnogas: Sav uvezeni i isporučeni kiseonik za upotrebu u zdravstvu

Izvor: Srna

Sav uvezeni i isporučeni kiseonik zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u proteklom periodu ima odgovarajuću čistoću za upotrebu u zdravstvenim ustanovama, navedeno je u saopštenju preduzeća „TGT Tehnogas“, koji je potpisao direktor Stanislav Čađo, reagujući na, kako je navedeno, brojne napade i izrečene neistine.

– Svaki uvoz i isporuku prati odgovarajući sertifikat o usklađenosti, koji to potvrđuje. Isporuka kiseonika kupcima odvijala se u skladu sa odredbama i uslovima sadržanim u tenderima, koje su ustanove objavljivale. Pruženi nivo usluge bio je takav da je osiguravao snabdjevenost zdravstvenih ustanova i u najtežim i najkritičnijim trenucima pandemije kovida 19 – navode iz “TGT-a”.

Agencija za lijekove BiH je prije dva dana firmi “TGT Tehnogas” izdala Rješenje o zabrani prometa i proizvodnje medicinskog kiseonika jer, kako se navodi, ne posjeduje potrebne dozvole.

Po nalogu Vlade, u Univerzitetskom klinilkom centru (UKC) Republike Srpske uzet je uzorak kiseonika, koji se svakodnevno koristi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Filter 2019