Thu. Oct 28, 2021
ћирилица /latinica

Sutra prvi književni susreti „Simeon Milutinović Sarajlija“

Izvor: Srna

U Istočnoj Ilidži sutra će biti održani prvi književni susreti „Simeon Milutinović Sarajlija“, u organizaciji opštinskog Centra za kulturu i informisanje i Udruženja književnika Republike Srpske – podružnice u Istočnom Sarajevu.

Osim promocije knjige o Simeonu Simi Milutinoviću Sarajliji biće održano i poetsko veče uz recitacije Nedeljka Zelenovića, Miljana Nikolića i Gorana Vračara, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Književni susreti počeće besjedom Saše Kneževića o ovom srpskom pjesniku, a o Simi Milutinoviću govoriće i Radmilo Marojević i Jelena Janjić, koja je na Milutinovićevim djelima odbranila magistarsku i doktorsku tezu.

U okviru književnih susreta, biće održano recitatorsko takmičenje u kojem će se ogledati ukupno 12 recitatora, a za pobjednike su predviđene povelje i novčane nagrade.

Direktor Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković rekao je da su književni susreti posvećeni nepravedno zaboravljenom i zapostavljenom srpskom pjesniku Simi Milutinoviću Sarajliji.

„Ugostićemo umjetnike iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Ponosan sam što smo imali snage realizovati naše ideje i pokrenuti manifestaciju ovih razmjera i velikih umjetničkih vrijednosti u našoj opštini. Siguran sam da će ovi književni susreti prerasti u tradicionalnu manifestaciju koja će okupljati umjetnike širom regiona“, istakao je Novaković.

Književni susreti će početi sutra u 17.00 časova u bašti restorana „Kula“ u Istočnoj Ilidži.

Filter 2019