Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Promocija knjige Jovane Kešanski u petak u Kulturnom centru

Izvor: FILTER

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje promociju knjige Jovane Kešanski ”109 pletenica”. Promocija će se održati u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u petak, 01. oktobra, u 19.00 časova.  

Zbirka priča “109 pletenica” Jovane Kešanski predstavljaja različita egzistencijalna “preplitanja” i duševna previranja u različitim dobima odrastanja i sazrijevanja u modernim tokovima društva. Jovana Kešanski uspijeva da se uhvati u koštac sa problematikom, pretoči je u niz kratkih priča i dajući odgovore sebi, daje ih i čitaocima, koji među redovima pronalaze motivaciju za sopstvena suočavanja sa svijetom u sebi i oko sebe.

Jovana Kešanski rođena je 1980. u Bačkoj Palanci. Završila je Gimnaziju u istom mjestu, nakon čega upisuje Fakultet političkih nauka u Beogradu. Po završetku studija radi kao novinar za lokalne Nedeljne novine i kao dopisnik za nekoliko beogradskih dnevnih listova. Dugogodišnji je kolumnista poznat čitaocima portala Lola i Luftika. Dvije godine unazad piše priče za blog Dobro jutro. Prvu zbirku priča “109 pletenica” objavila je u oktobru 2020. godine. Potpisala je ugovor sa švedskom izdavačkom kućom Storytel koja radi audio izdanje knjige.

Hrabri se rečenicom iz svoje knjige “Život je film i ovo je odlična uloga”.

Filter 2019